Stans Groep

Direct contact


BEL 06-55736137 (Jan)
06-54725731 (Laurens)
E-mail info@stansgroep.nl
Adres Bovenhof 5, 4175 AS Haaften
FacebookLinkedin

Vakantietips 2018

De vakanties breken weer aan in Nederland, het is overal prachtig weer en als het een beetje gaat re, , Lees meer >

We hebben het voor elkaar

We hebben het voor elkaar.... Op 18 juni 2016 besloot ik om aan te bellen. Door het programma van G, , Lees meer >

Gehaast zijn maar toch tijd zat hebben

Gehaast zijn en toch tijd zat hebben. Volgens Mark Twain zijn er twee dagen erg belangrijk in je le, , Lees meer >


Stans Groep > Nieuws

Nieuws


Agile

26-04-2017

Agile

Agile

“We werken hier agile in squads & tribes, misschien weet je wat dat is?”. Die vraag kreeg ik bij een nieuwe klant op me afgevuurd. Hij keek er heel fier bij, alsof hij zeker wist dat hij me op een gebrek aan kennis ging betrappen, alsof hij zeker wist dat zijn bedrijf met het nieuwste van het nieuwste bezig was.

Ik gaf hem gelijk wat het eerste betreft: ik had geen idee. Daarmee torpedeerde ik mezelf tot de laatste der onwetenden, tot de laatste der fossiele denkers. Want als je niets afweet van agile werken en tribe-leaded-squads, doe je dan nog wel mee?

Agile organisaties zijn klaar voor de toekomst van nu. Via squads in groter tribe verband kunnen ze niet meer stuk. Iedereen levert topprestaties zonder enige vorm van aansturing, iedereen is heel gefocused bezig en volkomen gelukkig: je haalt meer uit je bedrijf, meer uit je mensen, meer uit alles. Waarachtig, het is net een sprookje.

Ik vroeg hem wat hij dan van me wilde als coach, want daarvoor was ik er tenslotte. “Nog meer, gewoon meer, of een andere werkwijze, maar in ieder geval meer van alles, ja meer”.

Hij zei het met een uitgestreken gezicht, alsof hij meedeelde dat het zo ging regenen. Hij ging verder: “ik denk dat er meer uit die mensen te halen valt, omdat ze eigenlijk nooit echt lachen of blij zijn met wat ze doen. Dus dacht ik dat een nieuwe bedrijfscoach wel met nieuwe ideeën zou aankomen, om mijn doelen te bereiken”.

Dat had die Agile & Tribe goeroe twee jaar geleden ook beloofd en het had in het begin zeker gewerkt. Hij wilde verder en vooral meer omzet, meer winst, meer marktaandeel. “Mooi toch, begrijp je?”.

Nee … ik begrijp daar niets van. Dat alsmaar meer willen is een vergissing, een vergissing die de hele mensheid treft in de overtuiging dat het beter gaat dan ooit.

“Je slaapt”, zei ik tegen hem. Met grote ogen kijkt hij me aan omdat mijn reactie hem verwart, omdat hij diep van binnen weet dat het zo is, zich betrapt voelt.

Agile werken en tribe leadership is goed. Meer, meer, meer niet meer!

 

 Overige nieuwsberichten

Vakantietips 2018
We hebben het voor elkaar
Gehaast zijn maar toch tijd zat hebben
Hakuna Matata
Blind zelfvertrouwen
Acte de Présence
Dikke ik en het kleine ego
Jong geleerd, oud gedaan
Lessen van een PC!
Volgende >   Laatste >>


Life Orientations Diça Design