Stans Groep

Direct contact


BEL 06-55736137 (Jan)
06-54725731 (Laurens)
E-mail info@stansgroep.nl
Adres Bovenhof 5, 4175 AS Haaften
FacebookLinkedin

Vakantietips 2018

De vakanties breken weer aan in Nederland, het is overal prachtig weer en als het een beetje gaat re, , Lees meer >

We hebben het voor elkaar

We hebben het voor elkaar.... Op 18 juni 2016 besloot ik om aan te bellen. Door het programma van G, , Lees meer >

Gehaast zijn maar toch tijd zat hebben

Gehaast zijn en toch tijd zat hebben. Volgens Mark Twain zijn er twee dagen erg belangrijk in je le, , Lees meer >


Stans Groep > Nieuws

Nieuws


Jong geleerd, oud gedaan

14-06-2015

Omdat ik zelf geen kinderen heb, richt ik (vanwege een oerdrift) sinds 2 jaar mijn vaderlijke neigingen, onder anderen, op mijn nu 20 jarige neef. Hij is een slimme en talentvolle jonge kerel. Volgens mijn antieke gedachten hoort hij qua ervaringen en qua doen bij die jeugd van tegenwoordig. Dan beken ik ook maar direct dat ik verwachtingen koester die hij nog niet waar kan maken. Daarom noem ik hem een kerel en nog geen man.

Wel staat hij zijn mannetje als het moet, meer dan verwacht zelfs. Toen we eens in de rechtbank een zaak hadden tegen zijn niet-betalende vader, liep hij regelrecht op zijn pa af en wenste hem succes met de komende uitspraak. Een moedige handeling, vooral als je bedenkt dat hij dat op jonge leeftijd niet heeft geleerd. Het was een teruggetrokken jongen. Een onopvallend kind dat misschien tot niets bijzonders zou uitgroeien, zoals velen. 

Ik ben steeds meer onder de  indruk wanneer mijn neef en andere jongelingen laten zien dat ze een ongekende moedigheid bezitten. Ze hebben het vermogen tot verbinden en treden daarmee zonder al te veel vooroordelen andere mensen tegemoet. De jeugd van tegenwoordig creëert samenvoegingen van talenten en samenwerkingsverbanden die vaak de aard hebben om alles te delen en gericht zijn op plezier hebben, op genieten van wat er gebeurt.

De waanzin om zo’n mooie samenwerking binnen de kortste keren te verwringen tot een ziekmakende geldmachine die niets anders oplevert dan puike aandeelhouderswaarde en terugkerende burn-outs, in dat soort zaken is de jeugd van tegenwoordig blijkbaar niet geïnteresseerd. Voor zo’n afwijking is moed nodig. Dat zouden wij als oudere garde van hen kunnen leren.

Jong gedaan, oud geleerd!Overige nieuwsberichten

Vakantietips 2018
We hebben het voor elkaar
Gehaast zijn maar toch tijd zat hebben
Agile
Hakuna Matata
Blind zelfvertrouwen
Acte de Présence
Dikke ik en het kleine ego
Lessen van een PC!
Volgende >   Laatste >>


Life Orientations Diça Design